COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ


Möt Simon Sundström, vinnare 10 km 2022

2023-03-20 - Möt Simon Sundström som sprang in på en första plats på 10 km 2022. Hur såg träningsupplägget ut? Hur var känslan under loppet? Kommer han springa i år igen?

Hej Simon!

- Inledningsvis, hur såg ditt träningsupplägg ut inför loppet?
- Jag var precis hemkommen från ett längre höghöjdsläger i USA och hade hunnit springa två hinderlopp där borta helgerna innan. I träningsväg hade jag förutom tävlingarna fått in rena grundträningsveckor med mycket volym, tröskelträning och enstaka hårdare intervallpass.

- Hade du någon plan du följde? Vilka skor sprang du i?
- Då jag har ganska lite erfarenhet vid längre lopp som dessa var planen att försöka vara varsam med farten, men ändå våga hänga på täten om det kändes bra. Sprang i Nike Vaporfly!

- Hur minns du loppet? Hur var känslan?
- Jag minns att jag tyckte det var väldigt inspirerande och kul att springa i sån stor klunga. Det är så annorlunda mot banlöpningen. Minns att kroppen svarade väldigt bra och tror att det för min del var positivt att farten inte var så hög fram tills egentligen 3km kvar. Jag tror jag gynnades av att ha fått två tävlingar på underdistans så att benen hunnit få lite fart i sig som gjorde att jag kunde svara på ryck och avsluta bra.

- Vad var det bästa med Kungsholmen Runt? Har du något speciellt minne från loppet?
- Omgivningen, stämningen från publiken och en av de snabbare banorna vi har i Sverige! Jag minns hur David Nilsson ropade på mig att jag skulle hjälpa till att dra efter att jag följt hans rygg ganska länge. Jag var dock vid det laget för osäker på mig själv ifall jag skulle hålla hela vägen, och var dessutom osäker på banan så visste inte hur långt det var kvar. Det slutade med att David vinkade fram mig med ca 600m kvar och bad mig att springa om honom, vilket jag tillslut gjorde. Så jag har David att tacka för vinsten :)

- Får vi se dig på startlinjen igen i år?
- Jag får se lite. Jag har inte planerat tävlingarna för året än. Jag kommer likt förra året hem från USA i samma veva som loppet, så vi får se lite hur kroppen känns efter jetlag och tävling där borta!