COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
RESULTAT
LÖRDAG
4
MAJ


I år blev det en solskenshistoria

2023-05-15 - Vi hade utlovat vår. Men det blev sommar! Vår varmaste KfS Kungsholmen Runt på många år blev en solskenshistoria. Det stoppade inte dagens vinnare, Carolina Wikström, Mikaela Arfwedson, Ebba Tulu Chala och Joacim Lantz.

Det var full rusning på knattarna, som var nästan 300, många spontananmälda i finvädret, som jagade den väntande isglassen i mål.

De vuxna elitlöparna höll sig så länge som möjligt i skuggan av Lilla Västerbron innan starten sköts iväg för milloppet klockan elva. Ebba Tulu Chala slog följe med Miguel Palm och Andreas Jansson i åtminstone halva loppet. Men kom loss före den avslutande parklöpningen och kunde defilera som segrare före Miguel och med Daniel Lundgren som trea.Carolina Wikström bestämde sig sent för att starta och få en genomkörare före sitt 10 000meterslopp i London nästa vecka. Hon höll Louise Ringström och Pernilla Elmgren på betryggande avstånd. Segermarginalem blev på över en och en halv minut.Solen gassade ännu mer när halvmaratonlöparna skulle ge sig i väg klockan 12. Mikaela Arfwedson var den som lät sig besväras allra minst. 1:17:53 är den snabbaste tiden på sex år, då Mikaela fick se sig besegrad av Charlotte Karlsson, Den här gången vann hon med fyra minuter till Rebecca Axelsson.Joacim Lantz vann herrklassen på något som han måste betrakta som rena sprintdistansen inför sin satsning på världens största och mest berömda ultralopp, Vasaloppslånga Comrades i Sydafrika i början på juni. Han fick precis en minut ner till Vincent Weir innan Oliver Wykman, Mattias Derfält och Mikael Flockhart hade dagens hårdaste spurtkrig om tredje pallplatsen, som utföll i nämnd ordning.

Se alla resultat.