COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
RESULTAT
LÖRDAG
4
MAJ


Ändringar gör banan rakare

2023-05-10 - Byggjobb inne i Rålis och på "Krillan" skapar förändringar på vår bana. Vi går i mål på samma plats som där vi startar, på Rålambshovsleden. Halvmaratonlöparna får en flackare avslutning med vändpunkt på Norr Mälarstrand.

Sedan FK Studenterna tog över och helt gjorde om Kungsholmen Runt år 2001 har vi tvingats justera banan alla år utom ett. Det beror på att det ständigt byggs på vår kära holme.

I år blir det ingen löpning på "Krillan" eller dess slottspark. Med den rakare vägen bort från vattnet måste vi hämta in meter någon annanstans. Det blir på slutet där vi rundar Rålis. Millöparna vänder sen tillbaka på Rålambshovsleden, för att gå i mål på bilvägen, under Lilla Västerbron, samma plats som loppet startat ifrån.
Ladda hem GPX-filen.

Vi startar och går i mål på 5,5 meters höjd och når den lägsta punkten, 1.6, efter 2.7km. Drygast är det efter tre fjärdedelar av banan (7.66km för att vara exakt), då vi är uppe på 21,8 meter innan vi rullar in i parkerna.

Halvmaratonlöparna löper som vanligt två varv, och får en helt flack sista loop på knappt 2.5 kilometer, på Norr Mälarstrand med vändpunkt strax bortom Kungsholms Torg.
Studera hela bansträckningen på vår karta där man kan zooma in och ut.

Här har vi halvmarans sista loop markerad i rött: