COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ


Camilla beskriver KfS Kungsholmen Runt som ett lyckorus

2023-04-25 - Camilla Petrini är en aktiv kvinna som bland annat styrketränat under många år. Vid 50 års ålder fick hon smak för långdistanslöpning. Läs om hennes resa mot drömmålen halvmaraton och maraton.

Pandemin bjöd dock på visst motstånd. Inledningsvis fick Camilla nöja sig med virtuella lopp tills hon äntligen fick stå på startlinjen för KfS Kungsholmen Runt 2022. Hon beskriver den känslan som ett lyckorus.

- Vad är det som lockar med löpning?
- Löpning för mig är att fylla på med energi. Känslan att kroppen orkar och är stark är underbar! Dessutom gör löpning mig glad, vilket i förläggningen gör mig till en bättre människa.

- Har du något tips till andra motionärer?
- Först vill jag rekommendera att prova att springa banan på Kungsholmen innan själva loppet. Banan för dig som springer halvmaraton är två varv, vilket kanske kan upplevas tungt, men det var inget problem alls med en så peppande och hejande publik.

- Något mer tips?
- Viktigast av allt är att du har kul och göra det här för din egen skull. Titta inte på andras tider och framgång utan fokusera på dig själv.

- Hur gick dina tankar inför loppet?
- Kungsholmen Runt var ett utmärkt långpass inför mitt första Stockholm Marathon som väntade i juni. Jag rekommenderar många långpass inför ett maraton för att vänja kroppen att hålla i gång en längre tid utan paus. Tränar du inför Stockholm Marathon 2023? Ja då är Kungsholmen Runt ett utmärkt träningspass på vägen dit.

- Hur var banan?
- Det var en rolig bana där det erbjöds mycket att titta på under själva loppet. Det var också många som var ute och hejade. Min känsla var att kilometer efter kilometer swishade förbi.

- Vad betyder loppet för dig?
- Kungsholmen runt var mitt första icke virtuella halvmaratonlopp. Det loppet kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat och finnas med i mitt minne.