COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ


Möt Jenny Björnberg, vinnare 21 km 2022

2023-03-30 - Möt Jenny Björnberg som sprang in på en första plats på 21 km 2022. Hur såg träningsupplägget ut? Hur var känslan under loppet? Kommer hon springa i år igen? Läs mer här.

Jenny Björnberg från Falu IK, vinnare 21 KM 2022

- Hur såg ditt träningsupplägg ut inför loppet?
- Eftersom mitt huvudmål för våren var Stockholm marathon så var träningen till största delen upplagd för det, med undantag för några enstaka mer ”halvmara-inriktade” pass ett par veckor innan loppet. Körde nog ett ganska klassiskt träningsupplägg med mycket mängd, 12-14 mil/vecka, samt 2-3 kvalitetspass och 1 långpass per vecka. Kvalitetspassen är oftast av tröskeltyp, men kör inga dubbeltrösklar då det inte fungerar så bra i kombination med arbetet.

- Hade du någon plan du följde? Vilka skor sprang du i?
- Hade sprungit loppet en gång tidigare, 2015 tror jag, men kom inte ihåg så mycket från banan så den var lite av ett tomt blad. Taktiken var att gå ut i tempot som skulle krävas för att springa under 1.20 som var mitt nästa stora mål för halvmaran, och hoppas på att det skulle hålla hela vägen. Hade gjort två andra halvmaror i april (AIK Örebro Halvmarathon och Adidas Premiärhalvan) och hade då lyckats med sub1.21 så jag visste att det ändå var rimligt. Att springa jämna lopp är en av mina styrkor, och något jag känner mig trygg med. Planen visade sig hålla bra trots lite varierande banprofil. Jag sprang i Saucony Endorphine Speed 2, en favoritsko.

- Hur minns du loppet? Hur var känslan?
- Vädret var lite ostadigt och ganska kyligt då det var svårt med klädseln. Under uppvärmningen kom en ordentlig regnskur som gjorde mig kall och jag fick i sista minuten innan start panikbyta överdel. Kom iväg bra och hade snart ledningen. Tvåan i loppet låg i rygg en bra bit, men släppte någon gång innan vi passerat första milen. Känslan var överlag ganska bra men det var blåsigt och tillsammans med en bitvis knixig bana vågade jag inte riktigt hoppas på vinst och nytt PB. Försökte ligga bakom längre löpare på de mer öppna partierna vilket jag förmodligen tjänade en del på. Jag och två andra manliga löpare växeldrog sista milen och gjorde tillsammans ett bra jobb som för min del slutligen resulterade i vinsten och ett nytt välkommet PB på 1:19:18. Väldigt kul att kunna göra det på just detta lopp!

- Vad var det bästa med Kungsholmen Runt? Har du något speciellt minne från loppet?
- Den härliga stämningen, trots grått, kallt och regnigt väder! Ett speciellt minne är när jag kom in mot Rålis, med målet i sikte, för sista kilometern. Den kändes oändligt lång men samtidigt fick jag oväntade krafter att plocka fram för att göra en riktigt bra avslutning. Att dessutom få göra sub80 för första gången gjorde inte den positiva känslan sämre.

- Får vi se dig på startlinjen igen i år?
- Tyvärr inte, men det är av en god anledning. Jag födde nämligen min son i slutet av februari, så i bästa fall är jag så sakteliga på väg tillbaka till löpningen när Kungsholmen runt går. Men nästa år hoppas jag kunna vara med igen!