COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ


I år tar vi ett varv på Krillan!

2022-05-02 - 90-talets Kungsholmen Runt var ett populärt millopp (det var nämligen lite för kort!) med start utanför Kristinebergs IP. För första gången på 2000-talet tar vi oss in på Krillan och springer ett varv under den 41:a upplagan av vår klassiker.

90 år gamla Krillan har dömts ut i ett antal år och hade ännu en gång stängts igen, men ett färskt beslut har tagits att återstarta arenan, åtminstone över sommaren. Det firar vi med att springa in på den, knappt sju kilometer på vårt varv.

Tack vare det slipper vi en extrasväng på dess utsida, som vi gjorde 2019, före pandemistoppet. Det grundläggande problemet för att kunna leva upp till namnet Kungsholmen Runt är att det inte går att fortsätta längs med vattnet efter Kristinebergskajen. Vägen därifrån in mot Rålis blir backig hur vi än gör och dessutom för kort för att få ihop en mil.

Vi har genom åren försökt oss på olika lösningar, bland annat genom att snurra runt i Fredshällsparken. Även det slipper vi med den här varianten, där vi alltså springer medsols på Krillan, tvärtemot alla friidrottstraditioner! På köpet får vi även bättre underlag på det korta gruspartiet utanför Krillan, upp mot slottsparken.

Banan kontrollmäts till sista metern på onsdag morgon. Den som vill se hur det går till får stiga upp tidigt eftersom det sker klockan 04.30!


För tio år sen var ingången till Krillan ännu grann. Banorna har tyvärr blivit undermåliga sen dess,
men för ett par varv håller dem!