COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
RESULTAT
LÖRDAG
4
MAJ


Åttonde veckan för Milen på 60 minuter

2020-02-24 - Den här veckan kastar vi om träningarna i vår skiss. Men givetvis kan du förlägga träningen på vilka dagar som du vill med brasklappen att de inte får ligga för tätt på varandra. Kroppen måste hinna återhämta sig mellan passen. Det är därför inte lyckat att till exempel klämma in all träning under helgen.

Veckan inleds med en så kallad fartlek där vi växlar mellan jogg och gång. Den som gillar struktur kan, efter tio minuters rask uppvärmning, sikta in sig på att springa i två minuter i stöten och gå en minut däremellan. Men den klassiska fartleken har ingen fast struktur. Det går utmärkt att välja själv när man vill springa och när man vill gå utan andra fasta hållpunkter än att hålla igång i totalt en halvtimme. Kom ihåg att börja riktigt långsamt, långt över de 6:00/km som vi siktar på att hålla tävlingsdagen den 9 maj. Det är bästa receptet för att fixa en halvtimme, tills det är dags att pusta ut med fem minuters promenad.

Ägna torsdagen åt någon annan form av träning med hög puls i minst 25 minuter.

Till helgen har vi övergått från powerwalk till ren jogg. Vi börjar med en halvtimme, som vi kommer att bygga på allt eftersom. Skidorna eller långfärdskridskorna är utmärkta alternativ, om vintern plötsligt skulle hälsa på.

Sammanfattning av åttonde veckan
Mån: 10 minuter rask gång, fartlek,10x (2 minuter löpning, en minut gång) 5 minuter promenad.
Ons: 25 – 30 minuter alternativ träning med hög puls.
Lör: 10 minuter rask gång, 30 - 40 minuter jogg, 5 minuter promenad.