COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ


Nappe och Hanna vann med full kontroll

2019-05-12 - Ifjol kom de på andra plats i Sveriges Snabbaste Mil. I år räckte det hela vägen till seger för Napoleon Solomon och Hanna Lindholm. "Nappe" kontrollerade loppet med den trefaldige segraren Olle Walleräng som ende utmanare. Hanna tryckte hårt på gaspedalen från start och lättade inte förrän de sista två kilometerna, när segern var ohotad.

Kvickast på Kungsholmen: Miltrean Simon Sundström, segraren Napoleon Solomon samt tvåan Olle Walleräng.


Napoleon Solomon och Hanna Lindholm har exploderat under det senaste löparåret. "Nappe" har slagit svenskt rekord på halvmaran och bevisat att han är en av Europas främsta terränglöpare. 39 år unga Hanna har blivit tidernas nästsnabbaste svenska maratonlöpare två gånger om det senaste halvåret.

Men de kom inte i toppskick till KfS Kungsholmen Runt. För 13 dagar sedan sprang Huddinges Hanna Lindholm Hamburg Marathon på 2:29:34. En tid som endast Isabellah Andersson överträffat av svenska löpare.

Det syntes dock ingen maratonseghet i Hannas ben. Hon drog iväg de första kilometerna runt 3:15 vilket motsvarar 32:30 på milen. Visserligen är inledningen längs med vattnet på KfS Kungsholmen Runt bedrägligt lättlöpt, men det gav omedelbart en stor ledning till främst Hässelbys Sanna Mustonen.


När Hanna nått högst upp på banan, förbi Fredshällsparken, slog hon av på takten och nöjde sig med att vinna på 34:17. Nästa vecka väntar trots allt SM i halvmaraton, där Hann tänker utmana Charlotta Fougberg om segern. Idag skilde det lite drygt en halvminut till Sanna Mustonen, som var en solklar tvåa.

De Sex Främsta Kvinnorna på KfS Kungsholmen Runt 10 km
1) Hanna Lindholm, Huddinge AIS, 34:17
2) Sanna Mustonen, Hässelby SK, 34:54
3) Lisa Ring, IK Nocout.se, 35:43
4) Louise Ringström, Spårvägens FK, 36:57
5) Angelica Strandberg, Spårvägens FK, 37:39
6) Frida Michold, Team Forimd, 37:52

Napoleon Solomon hade en svårt sargad fot i slutet på mars efter att ha tagit sig igenom en av de värsta banorna någonsin på ett Terräng-VM. Såväl där som på Terräng-EM i december var Nappe en av de fem bästa européerna. Däremellan sänkte han det svenska rekordet på halvmaraton med nästan en minut, också det till en europeisk toppnivå.

Men Nappe tappade flera veckors träning och hade precis kommit igång med kvalitativ löpning när han bestämde sig för att testa formen på Kungsholmen. Ifjol sprang han under 29 minuter, men fick ändå ge sig mot Robel Fsiha. I år valde han att kontrollera loppet från täten. Men Olle Walleräng, som vunnit loppet tre gånger, lät honom inte ta det lugnt. Första halvan passerades på 14:31, under den andra mattades farten en aning. Men båda kom ändå in under prestigegränsen 30 minuter, tre sekunder från varandra. Bakom dem anförde U23-junioren Simon Sundström fem löpare som sprang på 30 minuter. Ytterligare elva tog sig i mål under 32 minuter.

De Sju Främsta Männen på KfS Kungsholmen Runt 10 km
1) Napoleon Solomon, Turebergs FK, 29:40
2) Olle Walleräng, Spårvägens FK, 29:43
3) Simon Sundström, IFK Lidingö, 30:11
4) Niklas Jonsson, Huddinge AIS, 30:20
5) Karsten Meier, IFK Umeå/Tyskland, 30:24
6) Jonas Leandersson, IF Göta, 30:32
7) Vidar Johansson, Sävedalens AIK, 30:45


Nappe jagades av Olle hela vägen in till Rålis.
Alla foton: DECA Text & Bild.